Direktlänk till inlägg 3 september 2022

Island

Av happyworkaholic - 3 september 2022 10:34

Om personalen arbetar hårt och kliniken går bra kan det hända att man får åka på roligheter tillsammans.
Den här gången gick resan till Island!

03.34 ringde klockan i fredags morse ?
Upp, kolla igenom packningslistan, borsta tänderna, packa ryggsäcken full med frukt, frukost och andra förnödenheter som kan tänkas behövas under flygresan.
Hämtades upp av en kollega och sen bar det av till Hyllie för att ta tåget till Kastrup.

Checkat in hade vi gjort på nätet dagen innan så nu skulle vi bara ta oss igenom säkerhetskontrollerna. Piece of cake! Eller?

Nja, vi var ganska många som missat en liten detalj...
När man reser med endast handbagage får man ju inte ha med sig flytande saker som är mer än 100ml/sak. Och de ska ligga i platspåse som ska upp på bandet. Så långt var vi alla med.
Det vi inte visste var dock att man endast fick ha så mycket som rymdes i en (1) 1-literspåse ? Kan säga att det är svårt att få ner både duschcreme, balsam, schampoo, diverse ansiktsprodukter, handdesinfektion, nässpray etc i en endaste liten en-literspåse!
Någon grej fick ge vika, någon tog något till någon annan för att hjälpa till och krämer stoppades i väskan i hopp om att de inte skulle räknas som flytande.
Så efter att ha stoppat upp kön en stund kom vi igenom allihopa och kunde ta oss in i det parfymindränkta taxfreeområdet där de skruvat upp värmen till ungefär 36 grader ??

På planet fanns det tv-skäm vid varje plats så om man ville kunde man titta på någon av filmerna/serierna som fanns att välja mellan. Mycket trevligt.
Personligen passade jag på att ta igen lite sömn de första två timmarna och sen tittade jag en stund på Djävulen bär prada innan det var dags för landning.
En trevlig flygtur över lag, bara lite skumpande på slutet som gav lite åksjuka (trots intag av tabletter innan samt specialarmband på).

När vi landat blev vi upphämtade av en buss som tog oss till Sky Lagoon.
Vi kom dock en timme för tidigt så chauffören körde oss till ett litet fik i närheten där vi kunde få i oss lite välbehövlig lunch innan badet.

SEN var det äntligen dags för bad i varmt varmt vatten! Sky Lagoon ligger i utkanten av ett ganska tråkigt industriområde men själva anläggningen var väldigt vacker och det var väldans avkopplande där inne! ?

Efter ett par timmars badande körde busschauffören oss till vårt hotell där vi fick checka in och sen var det dags för lite workshops och teambuilding i konferenslokalen.

Senare på kvällen var det middag på en restaurang som låg bara en liten bit från hotellet.
Där serverades det svampsoppa, lammlägg och chokladfondant.

När middagen var över var vi alla väldigt trötta (klockan var då runt 23 svensk tid) efter att ha varit upp sen runt 04 så då begav vi oss tillbaks till hotellet för lite välbehövlig nattsömn.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av happyworkaholic - Fredag 22 mars 17:13


Dag 19 och med betydligt färre snedsteg än jag förväntat mig när jag började. Jag är sugen på i princip ALLT hela tiden. Framförallt mat. Hemlagad mat. Till o med sådant som jag normalt sett inte äter. Haha. - 15 kg säger vågen och på torsdag ska d...

Av happyworkaholic - Tisdag 5 mars 16:18


Tortyr. Att laga mat till resten av familjen är ren och skär tortyr ? Till och med en del saker som jag normalt sett inte äter är såååå jäkla lockande. ...

Av happyworkaholic - Söndag 3 mars 08:59


Nu är det dags att ta krafttag här hemma. Kropp och knopp behöver en omstart. Efter en ordentligt kontroll av läkare, där alla prover och värden vara exemplariskt, har jag fått ok att köra dessa i 30 dagar. Med tanke på hur kräsen jag är, plus a...

Av happyworkaholic - 4 september 2022 12:37

Igår blev vi upphämtade med buss och guide för att se lite olika sevärdheter här på Island.När vi körde från flygplatsen till hotellet i fredags ska jag ärligt säga att jag var inte speciellt imponerad av landskapet, förstod inte alls varför alla pra...

Av happyworkaholic - 21 juli 2015 22:07

Äntligen semester!! Trivs som fisken i vattnet på jobb men jisses vad skönt det var att inte behöva ställa klockan igår :D hehe. Idag har dagen spenderats i Folkets Park (Malmö). Först hoppades det studsmatta en stund. Kul men lite läskigt när m...

Ovido - Quiz & Flashcards