Alla inlägg under augusti 2012

Av happyworkaholic - 8 augusti 2012 10:11

...är det min födelsedag   


Jag är från och med idag 26 år.
Jag har en härlig sambo, vi bor i vårt första gemensamma hem och vi har två hårbollar som ser till att vi ständigt är sysselsatta ;)


Och så är jag mamma. Precis som min mamma var vid den här åldern. Och som mormor var :)


Hade någon frågat mig för ett år sedan hur mitt liv skulle se ut idag så hade jag aldrig gissat på den där sista detaljen :) Att jag skulle vara mamma till en underbar liten tös.


Men som tur är så blir inte livet alltid som man tänkt sig :)
För när jag ligger här i sängen och filosoferar, med Elina på ena sidan och Tias på den andra- då vill jag inte ändra på någonting.
Livet är perfekt precis som det är!   


Min fina födelsedagsbild från Rebecka :)

 

Underbara lilla tjej   

Av happyworkaholic - 7 augusti 2012 22:08

Nu har lillfisen äntligen invigt sin nya fina badbalja som hon fått av farmor Gittan    Tack!! :)

Hal som en ål blir hon av badoljan och sprallar som bara den så klart, så det är inte det lättaste att tvätta henne och samtidigt lyckas hålla henne ovan ytan :s

Men jag lyckades   


 


Så nu har vi en nybadad, mätt och trött liten tjej här i soffan :) Ska snart bära in henne i hennes säng, men först blir det bebismys en liten stund till   


 


  

 

Av happyworkaholic - 7 augusti 2012 19:46

Lillfisen har gjort sitt första besök hos Tias farmor och farfar :)

Av happyworkaholic - 7 augusti 2012 14:20

Idag har vi ett hektiskt schema! Pust! :s


Nä riktigt så illa är det inte ;) Men vi ska hinna med ett par saker under dagen i alla fall :) 


Först ska vi bort till Markus hus och lämna saker, sen lämna av en nyckel och efter det ska vi in på Colorama och ta nya färgprover för att försöka luska ut vilken färg som matchar balkongen bäst (ska ju måla det nya nätet). De vi tog häromdagen var inte ens i närheten :( 


När det är avklarat ska vi ev bort till Tias farmor och farfar en liten runda. De har fortfarande inte träffat Elina och vill ju så klart göra det nu när de är hemma igen :) 


Sen får vi se om det blir något mer som hinns med. En sak som absolut ska hinnas med ikväll är i alla fall att lillfisen ska bada. Skulle egentligen gjorts igår men vi kom hem så sent så det blev aldrig av. 


 


  

Av happyworkaholic - 6 augusti 2012 19:07

Sovit som en kratta i natt :(
Igår bestämde sig Revi för att han också ville sova i Elinas vagga. Struntade fullständigt i att där är nät på den och la sig helt enkelt ovanpå nätet :/ Visserligen ligger han bara i fotändan (än så länge i alla fall) men vi vill inte att han ligger där alls. Det är så himla lätt att han råkar lägga sig på Elina av misstag och så vips är olyckan framme. Och det vill vi inte!
Så i natt fick lillfisen sova hos mig i vår säng istället, så vi hade koll på henne. Hon tar dock upp halva sängen (hur är det ens möjligt när man är så liten?!?) när hon ålar och snurrar och fäktar, så jag och Tias har snällt fått dela på hans sida av sängen. Inte så lätt att få någon ordentlig sömn när det är varmt och trångt och msn dessutom ska stiga upp var tredje timme. Zzz...
Men men, man kan inte få allt ;)

Strax efter tio i morse dök Therese upp på besök :) Hon har längtar efter att få träffa Elina ända sedan hon föddes, så hon var så ivrig att hon kom en hel timme tidigare än vi bestämt :P haha.
Hon hade dock med sig både paketet till Elina och kakor till oss andra så vi valde att släppa in henne ändå ;)

Vid halv tre dök tanten från hemsjukvården upp. Vår lilla fis hade gått upp hela 140g sen i fredags och väger nu 2090g. Stora tjejen <3
Hon fick även en ny sond, i andra näsborren denna gången.
På torsdag ska vi in till Mas för att ta nya blodprover. Småttingar som Elina kan ibland behöva ett litet tillskott av järn så det är bland annat det de ska kolla :)

Mitt projekt med att tvätta alla våra kläder har fortsatt idag också, så nu är det bara en maskin kvar sen är allt tvättat och insorterat i garderoben.
Är så jäkla nöjd med mig själv! :D
Känns otroligt skönt att äntligen fått ordning på alla våra kläder. Har till och med passat på att sortera ut sådant vi inte använder och även slängt en del som inte var något att ha längre.

Återstår att se vad nästa projekt blir här hemma....
Just nu håller pappa och Tias på att sätta upp badrumsskåpet och duschväggarna i nya badrummet.
Så med lite tur kan vi äntligen börja duscha hemma igen efter ikväll. Lyx! :)

Kanske blir det även lite grillning med Tobbe ikväll. Vädret ser ju riktigt trevligt ut nu jämfört med innan idag :)

Av happyworkaholic - 5 augusti 2012 22:37

Idag har jag och Elina haft vår första ensamma dag här hemma. Pappa Tias har varit hos Jonny och byggt nytt kattgaller till balkongen. Vi fick ju skäll av ordföranden i föreningen för att vi hade ändrat på fasadens utseende med det vi har nu :/ Man får tydligen inte ha något permanent där ute. Men för att det ska räknas som permanent krävs det inte då att saken sitter fast någonstans? Och att den inte går att plocka ner? Det tycker jag i alla fall. Men men, nu ska vi i alla fall ordna en ny som sitter på insidan av fönsterna istället. Så slipper det bli en massa tjafs.

I alla fall, vi har som sagt haft mamma-dotter-dag hela dagen :) Jag hade tänkt att jag skulle hinna med en hel massa. Tvätta alla våra kläder, få ordning i garderoberna och baka kanelbullar. Det gick enligt planerna i typ två timmar, tills klickan blev tolv och lillfisen bestämde sig för att hon sovit klart för dagen :s Och inte skulle hon ligga i sin säng heller, nä hon skulle ju så klart vara i min famn :) Ingenting annat passade damen :/

Men men, bara till att göra det bästa av situationen :) Med en bebis i famnen har det sorterats tvätt, tvättats, diskats och tittats lite på tv.
Multitasking på hög nivå ;) haha

När klockan var halv fem somnade hon äntligen i vagnen- helt slut! :)
Krävdes visserligen lite rullning fram och tillbaka över mattkanten men till slut vann John Blund över envisheten ;)

Kommit en bra bit på vägen med garderoben, känns skönt som bara den :) Ordning och reda och bara hårfria kläder- härligt! :)
Dock är det fortfarande en del tvättkaos kvar i storarummet, men Rom byggdes ju inte över en natt ;)
Imorgon fortsätter projekt tvättning :)

Nu blir det nattamat och sen kallar sängen. Zzz... God natt :)

<3

Av happyworkaholic - 5 augusti 2012 10:41

Ligger i sängen och myser med Elina :)

Är helt förundrad över hur mycket hon har förändrats sen vi kom hem.
Hon blir mer och mer "bebis" för varje dag som går :)

Hon börjar få lite "bebishull" på låren/benen (de är fortfarande smala för utomstående men för oss som sett henne från början så är det jättestor skillnad!), så nu börjar de se sådär tjocka och goa ut som bebisars låt ska göra :)

Det blir även mindre och mindre av de här s.k prematurryckningarna där ben och armar plötsligt flyger ut från kroppen helt okontrollerat. Nu är det mer och mer mjuka rörelser när hon rör sig. Tummen åker in i munnen när hon är trött, tillsammans med andra handen på örat- precis som jag gjorde när jag var liten ;)

Och när hon är vaken, ja då är hon verkligen vaken :) De stora fina ögonen är med på allt som rör sig på avstånd som hon ser. Och när hon hör min eller Tias röst så letar hon febrilt efter var ljudet kommer ifrån :) Då fort man kommer på rätt avstånd så fäster hon blicken på en och släpper en inte ut sikte <3

Vår älskade lilla tös <3

Av happyworkaholic - 4 augusti 2012 20:34

Gårdagen spenderade vi med besök från hemsjukvården (Elina hade gått upp 60g och väger nu 1960g) och en liten promenad i det fina vädret :)
Vi fick även hem vår torktumlare :D så imorgon ska det tvättas och torktumlas som bara den hela dagen. Ska bli så skönt att få ordning på alla kläder! Få in allt i garderoberna så man äntligen kan hitta det man letar efter :/

På kvällen blev det grillning hos Apa & Marie, tillsammans med dem och Anna & Jonny :) Gott som bara den och Elina var lika snäll som alltid. Låg snällt och sov i sin vagn i stort sett hela tiden :)

När vi ätit skulle de andra bege sig bort till Gislövs marknad, så då begav vi oss hemåt. Inte riktigt läge att ta med lilla Elina till en massa oljud, människor och baciller :s
Plockade upp Emma på vägen hem, längesedan vi träffade henne så passade på att kidnappa henne när vi ändå körde förbi :P

______________

Idag har vi inte gjort särskilt mycket. Jonny var här i förmiddags och hjälpte Tias få tvättmaskin och torktumlare på plats, så nu är badrummet snart komplett :D Bara duschdörrarna som ska på plats och toalettstolen som ska fixas (den envisas med att läcka).
Ska bli så skönt när det är helt klart!
Nästa projekt är lillfisens rum :) Alla byggsaker ska ut och sen ska det målas väggar och läggas golv så vi kan få ordning där inne också :)

När Jonny gått kom Jonna och Jill på besök :) Ja Daniel var också med men han skulle bara hjälpa henne upp med vagnen. Sen att han stannade en timme och snackade skit med Tias det är ju en annan sak :P haha.
Varit sugen på att baka ett par dagar nu och fick äntligen tummarna loss idag. Blev en enkel sockerkaka eftersom Jonna hade med sig en film så ville inte göra något som tog lång tid :)
När kakan var i ugnen startades filmen- Jag Saknar Dig. Jag har läst boken flera gången när jag gick i högstadiet och den är superbra! :) Filmen var okej, ingen topp fem men helt okej. Det är ju sällan filmen lever upp till samma klass som boken så jag hade inte så höga förväntningar från början. Men som sagt, den var okej :)

Nu är det dags för middag/kvällsmat (vilket man nu föredrar att kalla det) och sen blir det lite soffhäng framför tvn :)

Ovido - Quiz & Flashcards