Alla inlägg under januari 2013

Av happyworkaholic - 10 januari 2013 13:16

Igår hade vi barnfritt här hemma i stort sett hela dagen :) Elina hade mysdag hos gudmor Emma :)

Första gången vi lämnat bort henne så länge, och utan någon egentlig anledning. Har vi behövt passning har det varit farmor & farfar eller mormor & morfar som fått ställa upp :)
Var dock inte ett dugg nervös för jag vet att hon är i tryggt förvar hos Emma :)
Hon har längtat länge efter att få passa henne men det har ju varit lite svårt när hon har ammats varannan timme. Nu är dock min mjölk slut så det är flaska och burkmat som gäller numera :) vår lilla bebis börjar bli stor <3

Så mellan 12 och 20.30 igår var här ovanligt lugnt och tyst hemma :) passade på att vila lite extra och sanera hemmet från räliga baciller :s Fick tvättat all tvätt också. Så skönt!!! Så nu är här rent och fräscht hemma igen och alla spår av magsjuka är (förhoppningsvis) utrotade :)

Lyckades få i mig en superliten portion korv stroganoff igår kväll. Magen jobbade på högvarv efteråt men jag fick i alla fall behålla allt :) och i morse åt jag till och med en macka och ett glas a-fil till frukost :) Mådde illa som bara den efteråt men i och för sig inte så konstigt eftersom magen varit utan mat ett par dagar nu. Tar ju tid för den att återhämta sig. Speciellt min... :/

Så nu håller vi i alla fall tummarna här hemma att min sjukperiod är över, att Tias slipper bli dålig och att Elinas förkylning ger mes sig (saknar vår glada och spralliga bebis).

Av happyworkaholic - 8 januari 2013 19:43

Vaknade vid halv tre i natt och mådde riktigt illa :s Gjorde mat till Elina som vaknade och var hungrig och sen gjorde jag badrummet sällskap med huvudet i toastolen :s
HATAR att kräkas!!!! Det har jag gjort ända sedan jag var liten. När det väl hände var det med tårar som rann och en mamma vid sidan om som tröstade och höll upp håret. Inte konstigt man känner sig som en 5-åring och vill ringa efter mamma. Antar att man aldrig blir för gammal för att sakna sina föräldrar lite extra i vissa lägen ;)

Lyckades somna en stund igen efteråt men vaknade strax efter fem igen och fick rusa in på badrummet igen. Nu var det riktigt illa! Från alla håll och kanter :s (ursäkta bilderna som poppade upp i era huvuden)
Spenderade de kommande timmarna med att skifta mellan att sitta på toa och ligga på ett täcke på hallgolvet utanför. Mindre trevligt :(

Vid halv tio kunde jag krypa upp och lägga mig i soffan istället.
Betydligt skönare än klinkergolvet!!!

Nu känner jag mig lite bättre (peppar peppar) så hoppas att det är på väg att försvinna helt. Har lyckats få i mig ett par glas avslagen coca cola, ett knäckebröd utan något på och en liten liten pyttetallrik med fil. Tackar min underbara mormor som kom med nödprovianter till mig <3
Håller tummarna för att jag får behålla det och att jag mår bättre imorgon.

Elina har varit väldigt gnällig hela dagen. Sovit mycket men vägrar sova ensam. Vill bara ligga i ens famn hela tiden :/ märks så tydligt på henne när det är något som inte riktigt är som det ska. Förkylningen får jättegärna ge med sig snart så vi får tillbaka vår goa lilla tös igen <3
Ögat är i alla fall reda mycket bättre. Salvan är inte helt lätt att få på plats men det går, och den gör ju uppenbarligen nytta :)

Nu ska jag krypa ner under mitt täcke i soffan och hoppas det får filen att sluta åka upp och ner :s

Av happyworkaholic - 7 januari 2013 13:20

I torsdags började Elinas ena öga att rinna väldigt mycket, och i fredags varade det också (grön gegga). Ringde distriktsköterskan på vc för råd och sen har vi sköljt och baddat flitigt med kokstaltlösning hela helgen, men det har ändå inte blivit bättre. Så i morse ringde jag till vc igen och fick en tid till doktorn.

Elina uppförde sig exemplariskt! (Förutom att hon satt och pruttade högt ute i väntrummet :P)
Satt fint i mitt knä medan jag pratade med doktorn och sen fick doktorn lyssna på hjärta och lungor, titta med lampa i öronen, titta på ögonen med förstoringsglasögon och till och med titta i halsen på henne- helt utan protester. Så duktig vår lilla tös!

Doktorn konstaterade att det var en infektion i ögat (fick utskrivet salva) och att hon har en ganska rejäl förkylning, men annars såg allting bra ut :) Lungor och hjärta lät jättebra så ingen rs här inte- skönt! :)

Jättetrevligt kvinnlig doktor fick vi. Effektiv och glad och noga med att Elina inte skulle tycka det hon gjorde var allt för läskigt :) valde snabbt henne som familjeläkare :)

När vi var klara på vc mötte vi upp Emma som bjöd på fika (tack!) :)
Snackade lite skit och roade oss med att sitta och lyssna på folks dumma konversationer :P haha

Nu ska lillfisen och jag krypa upp i soffan och mysa framför tvn lite :) hon sjunger redan fint i min famn så dröjer nog inte många minuter innan John Blund kommer på besök ;)

Av happyworkaholic - 2 januari 2013 17:56

Idag har vi haft baddag här hemma :)

Elina ÄLSKAR att bada! Plaskar och sprallar och skrattar och skvätter :)
Revi var som vanligt med och övervakade. Kollade temperaturen på vattnet och glodde surt när hon plaskade så ivrigt att hälften av vattnet var utanför baljan :P haha
Resultatet av dagens bad blev en helnöjd unge med världens snyggaste moehawke ;P

Fröken bebis har varit en liten gnällfis idag (dvs ovanligt gnällig för att vara henne). Sovit lite oroligt så varit trött typ hela dagen, men sova kan man ju inte göra- tänk om man missar något?! ;)
Har testat välling nu ikväll, det var populärt! Klämde hela flaskan fastän det var 40ml mer än hon brukar äta. Duktig tjej <3 Kommer väl antagligen en sväng av magknip snart, brukar ju vara så när de får smaka något nytt, men det kan förhoppningsvis babygungan hjälpa till med *håller tummarna* :)

Nu ska vi göra lite hemmalagad pizza och sen blir det soffan och en film (om dotera vår tillåter) :)

Av happyworkaholic - 1 januari 2013 02:02

Hoppas att alla haft en trevlig kväll och en bra start på det nya året :)

Vår lilla familj, och Tobbe, har spenderat kvällen hemma hos mamma & pappa :) Supertrevligt och massor med god mat!
Först tittade vi på Den Ofrivillige Golfaren, och sen på Hälsoresan :) Stig Helmer Ohlsson- det är en speciell man det ;) haha.
Sen efter vi ätit två olika förrätter och en supergod varmrätt blev det Bodyguard :) Har sett den så många gånger att jag tappat räkningen, men det gör inget för den är klockren! Och gisses vad vacker Whitney Houston var på den tiden!! Synd att hon förföll sen...

Lugn och trevlig kväll som sagt, passade mig bra :) Och Elina har kunnat ligga och spralla rundor och mysa med sin mormor och morfar :)

Vid tolvslaget gick vi ut en runda för att kolla på raketerna som sköts upp i Trelleborg, Vellinge och Alstad. Det är det bästa med att inte vara i stan, man kan se dem från behörigt avstånd och man ser dem mycket bättre då. Plus att man ser alla- inte bara de som skjuts upp där man står (vi skjuter inga alls).
Full storm och regn så Tias och Tobbe gick snabbt in igen och ställde dig på ovanvåningen och tittade istället :) Jag stod kvar en stund till ute med mamma och pappa, fast vi stod inne i stallet så vi slapp regnet :) Elina låg i vagnen där inne och nannade gott <3

Nu är klockan två och vi har precis kommit hem. Lillfisen sover gott i vaggan och vi ska också krypa ner under täcket nu.

Gott Nytt År allihopa och Sov Gott! :)

Ovido - Quiz & Flashcards