Alla inlägg den 19 juli 2012

Av happyworkaholic - 19 juli 2012 15:49

Då var första natten med bebis avklarad. Puh! ;)

Och en bättre första natt kunde vi nog inte ha fått. Elina har sovit hur gott som helst hela natten. Vaknat var tredje timme för att få mat, knorrat lite för att berätta att blöjan behövde bytas, men sen somnat om direkt när matningen var klar :)
En enda gång larmade maskinen och då var det bara för att den lilla damen sparkat av sig censorn på foten som visar syresättningen. Så det var bara till att sätta fast den igen och somna om. Zzz... :)

Jag har ju hunnit vänja mig vid att det springer in folk på rummet titt som tätt (lite svårt att inte bli härdad efter fyra veckor) men Tias höll på att få en mindre hjärtinfarkt första gången de kom in med mat till henne på natten :P haha.

Lillfisen har blivit av med sin värmebädd i sängen, så nu ligger hon i en alldeles vanlig säng (eller ja så vanlig den nu kan bli här) med kläder på sig. Väääääldigt stora kläder ;) haha. Hon har storlek 40 på sig men det är väldigt gott om svängrum i dem om man säger så ;) Så söt <3

Vi börjar få kläm på det här med blöjbytena också. Inte helt lätt. Det är väldigt mycket blöja och väldigt lite bebis. Svårt att få den till att hålla tätt. Men med lite träning och så småningom lite större midjemått på lilla fröken så ska det nog bli bra det med :)

Tias var hemma om igår kväll och hämtade hit lite (mycket) förnödenheter och annat vi kan tänkas behöva/vilja ha här under vår vistelse. Så nu har vi kylbox med frukostsaker och en micro där vi kan värma mat som våra snälla föräldrar levererar :) Skönt att kunna ordna så mycket som möjligt själva utan att behöva be personalen om hjälp. Räcker att de måste komma springande varje gång Elina ska äta (de har ju maten och vitaminer inne på avdelningen) eller jag har agerat kossa :)

Har även fått hämtat ut resten v mina sprutor med blodförtunnande. Skönt.
I förrgår när vi var på Apoteket fick jag bara ut två sprutor för de hade inte fler hemma utan de behövde beställas. Men nu har jag fått dem så Tias agerar förste stickare varje morgon :) Härdad har jag sannerligen blivit när det gäller sprutor och nålar under den senaste månaden, men att göra det själv- där går gränsen! Så tuff har jag inte blivit :s Tur Tias har vanan sen tidigare :)

Nu ska vi duka fram finporslinet och se vad mamma kokat ihop till oss ;)

Som ni ser på bilden här nere är lilla Elina svår att hitta sen hon fick den fina snuttekatten från Lollo & Bengt i Stockholm, det är nämligen jättemysigt att dra ner snutten över huvudet när man ska sova- så det blir riktigt mörkt. Så när det är dags att sova så försvinner hon lite :)
Tror att det är Luka som tipsat henne om det ;)

Ovido - Quiz & Flashcards