Alla inlägg den 22 juli 2012

Av happyworkaholic - 22 juli 2012 17:20

Precis haft besök av Elinas mormor, morfar och gammelmormor :)

Gammelmormor var svår att fånga på bild för hon var upptagen med att själv ta foto ;)

Och om ni undrar vad mamma sysslar med på den första bilden så härmar hon Elina när hon suttar på nappen :P

Av happyworkaholic - 22 juli 2012 12:50

Lilla Elina hade en tuff start på dagen idag :(
Redan igår kväll reagerade jag på att hon hade väldigt mycket "gojs" i ena ögat, och vid sju i morse när det var dags för mat så var ögat helt igenmurat :( Baddade med ljummet vatten som bm sagt tills hon kunde öppna det igen.
Det är helt klart något som irriterar henne för hon kom aldrig riktigt till ro efter maten. Sov men vaknade titt som tätt och låg och smågnällde, vilket hon aldrig gjort innan. Så hon fick komma och nanna hos mig i sängen, lite mammavärme tröstar lite grann i alla fall. Det är tydligen vanligt att de har för trånga tårkanaler när de är så små, så nu baddar vi med ljummet vatten med jämna mellanrum och har det inte blivit bättre tills imorgon så ska de ta en odling på gojset.
Det har även varit svårt att få upp någon magsaft när sonden ska testas (innan varje måltid) så den skulle bytas till en som satt längre ner i magen. Detta var dock inte helt lätt :s Sköterskan ville sätta den i den andra näsborren men det gick inte, tog bara stopp hela tiden, och stackars Elina tyckte inte alla att det var kul. Skrek som bara den och fäktade och ålade sig :'( Är ju inget som gör ont men det är ju knappast behagligt :s Plus att hon var hungrig. Dålig kombo :/ Slutade med att hon satte den nya sonden i samma näsborre som den gamla suttit i istället.

Efter allt ståhej var vår lilla tös helt slut så så fort jag tog upp henne i famnen somnade hon direkt och nu sussar hon gott i sin säng. Skönt :)

Igår fick vi klartecken för att ta emot mormor och morfar/farmor och farfar på besök, så länge de var friska :) Gittan och Lasse slängde sig genast i bilen och kom hit för att hälsa på det lilla underverket ;) Självklart med kameran i högsta hugg :P
Mamma kom också på besök sen på eftermiddagen när hon kom hem :) Pappa är iväg och jagar så han har inte kunnat komma hit än, men kan gissa att det inte dröjer så länge innan hon får träffa honom också :)
Elina gjorde som hon gör största delen av dygnet, sov som en sten under båda besöken ;) haha. Men alla verkade fullt nöjda med att bara få titta på henne, och försiktigt hålla henne i handen med ett finger (ja det är ju allt som får plats i hennes lilla hand, och det är precis) <3

Nu är det snart dags för lillfisen att äta igen så bäst att hennes mamma och pappa förbereder för det :)

Ovido - Quiz & Flashcards